Volledig scherm
© Thinkstock

Steenbergen schiet 'ambtenarenfusie' Brabantse Wal af

BERGEN OP ZOOM - Het komt voorlopig niet van een gezamenlijke bedrijfsvoering van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht.

De gemeente Steenbergen is mordicus tegen de vorm waarin die samenwerking wordt gegoten, waardoor de plannen weer in de ijskast staan.

De drie Brabantse Wal-gemeenten praten al sinds 2013 over één organisatie voor bedrijfsvoering. De gemeenten trekken al met elkaar op qua sociale zaken (ISD) en toerisme en recreatie (VVV Brabantse Wal). Het plan was om ook nauwer samen te werken op het gebied van facilitaire ondersteuning, P&O, ICT, financiën, juridische zaken en interne controle. Die samenwerking zou aangestuurd worden vanuit een nieuwe, samen op te richten organisatie met aparte afdelingshoofden. Daar zou een derde van de ongeveer 900 ambtenaren van de gemeenten emplooi hebben.

Maar met dat laatste kan de gemeente Steenbergen niet leven, zegt gemeentesecretaris Annette Baart van het penvoerende Woensdrecht. "Er bleek geen draagvlak voor onder het personeel en het college van Steenbergen. Gevreesd wordt dat die organisatie te ver van Steenbergen af gaat staan, waardoor er te weinig controle is."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
523 stemmen