Volledig scherm

Steenbergen is ‘stinkend rijk’: geld laten rollen of sparen?

STEENBERGEN - Een ‘stinkend rijke gemeente’ zei Willem van den Berge (PvdA) gisteravond over Steenbergen. „Het is een steenrijke gemeente met relatief lage lasten voor haar inwoners.” En geld zat, vindt de sociaaldemocraat.

„Een royaal begrotingsoverschot van ruim twee ton tot meer dan een half miljoen euro in 2020.” En dan is er ook nog een spaarpotje van twee miljoen euro, waar de gemeente geen plannen voor heeft. Uitgeven dus, vindt hij. Om de economische ontwikkelingen in Steenbergen te stimuleren. Een miljoen euro wil hij daarvoor vrijmaken.

Maar niet iedereen in de gemeenteraad is zo optimistisch als Van den Berge. „Het is slechts een mager overschot”, vindt Jeroen Weerdenburg van het CDA. Ook de fractie van de VVD kijkt met enige reserves naar het overschot.

Het Steenbergse college gaat ervan uit dat er meer geld binnen zal komen via uitkeringen van het Rijk, maar houdt daarbij een slag om de arm, vanwege de Tweede Kamerverkiezingen. Het nieuwe kabinet kan besluiten minder uit te geven.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
136 stemmen