Volledig scherm
Waogetjes kijken in Kruisland. © Chris van Klinken/het fotoburo

Steenbergen bereid huur carnavalsbouwclubs te verlagen

STEENBERGEN - De carnavalsbouwclubs in Steenbergen lijken huisvesting te krijgen. Wethouder Cors Zijlmans is bereid om de huur voor de loods die hij voor ze wil kopen te halveren van duizend euro per maand naar vijfhonderd euro.
 

Het gaat om de loods aan Koperslagerij 4 op industrieterrein Reinierpolder in Steenbergen. De gemeente wil die kopen voor vier ton. In eerste instantie bood Zijlmans die aan de de Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen (BCS) aan voor duizend euro per maand. De bouwclubs gaven aan dat bedrag nogal hoog te vinden. Zijlmans beloofde daarop om te kijken wat hij kan doen.

Daaruit is dit nieuwe voorstel gerold. De gemeente wil de loods gaan verhuren aan BCS, die het dan aan de bouwclubs verhuren. De 500 euro is exclusief gas, water en licht. Voorzitter van de stichting, Lex Adam, is ‘redelijk blij’ met het voorstel. Hij voorziet ruimtegebrek in de toekomst.
„Het is best een kleine loods. Met twee grote en een kleinere bouwclub zit je al vol. Als andere clubs zich in de toekomst willen aansluiten, wordt dat lastig.”

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen