Volledig scherm
Wethouder Ton Linssen gaf in oktober het startsein voor de aanleg van de 18 holes-golfbaan Bergsche Heide. Archieffoto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Steeds meer zorgen over project Bergsche Heide in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Wanneer komt het project Bergsche Heide, onderdeel van Landschap van Allure en gesitueerd in de oksel van de A4 en de A58, nu eindelijk eens van de grond?

Op een bijeenkomst voor leden van het MKB Bergen op Zoom, afgelopen donderdag in de Blokstallen in Bergen op Zoom, ontweek gastspreker Bart de Kok deze steeds prangender wordende vraag. De Kok is directeur van Bergsche Holding BV, de commerciële partij die samen met provincie, gemeente, Brabants Landschap en het waterschap het landschapspark ontwikkelt.

Golfbaan

"Goede plannen vergen nu eenmaal veel voorbereiding", gaf hij aan ter verdediging. Hij concentreerde zich op de presentatie van het plan, de kansen en de maatschappelijke en economische betekenis van het landschapspark voor de regio. Over de komst van de golfbaan, die al in 2012 gerealiseerd zou zijn, zei hij alleen: "Die heeft geen prioriteit. Eerst moeten andere zaken, zoals de herinrichting van de natuur, gerealiseerd zijn."

Hangijzer

De kwestie begint een heet politiek hangijzer te worden. Onder meer Lijst Linssen maakt zich ernstige zorgen en heeft die deze week verwoord in een brief aan het college van B en W. "Wij constateren met genoegen dat er hard aan de plannen wordt gewerkt, maar de deadline komt nu wel heel dichtbij", zegt duoburgerlid Toine van Steenpaal

Overheidssubsidie

. "Landschap van Allure kan immers alleen gebruikmaken van de overheidssubsidie als er vóór 1 januari 2017 een realisatie van het plan heeft plaatsgevonden. Tot nog toe zijn alleen de renovatie van bezoekerscentrum de Kraaijenberg en Stayokay van de grond gekomen. Dat is nog veel te weinig."

Update

Gevraagd naar een reactie, zegt woordvoerder Nausikaä van den Merkenhof namens gemeente Bergen op Zoom: "Wij zijn volop in gesprek met de provincie en de holding over de Bergsche Heide. Binnenkort verwachten we met een update te komen."

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
85 stemmen