Volledig scherm
Foto archief ANP

Steeds meer Roosendaalse ouders vragen financiële steun Stichting Paul voor zwemles kind

ROOSENDAAL - De Stichting Paul heeft extra geld nodig om alle Roosendaalse kinderen van arme ouders*zwemlessen te kunnen laten volgen. Nu krijgen ruim 150 kinderen zwemles met een bijdrage van de stichting van maximaal 225 euro per kind (totaalkosten: 375 euro per jaar). De verwachting is dat het aantal zwemmertjes in 2016 groeit naar 210. 

Om die groei op te vangen, zou het bestuur van Stichting Paul moeten korten op de subsidies voor andere sporten, zoals voetbal en hockey, waarvoor de belangstelling ook groeit.

Om dat te voorkomen zou het nodig zijn een stop op het zwemmen in te stellen. Tenzij de gemeente met extra geld over de brug komt. De Stichting hoopt op een bedrag van 60.000 euro uit het potje van 150.000 euro dat beschikbaar is voor 'nog te bestemmen specifieke maatschappelijke wensen'.

Wethouder Hugo Polderman van sociale zaken laat weten dat er 'waarschijnlijk wel een mouw te passen valt' aan het verzoek van Stichting Paul. "Wij nemen het signaal van de toegenomen steunaanvragen bij Stichting Paul in ieder geval serieus."

*Alleen ouders die minder dan 120 procent van bijstandsniveau verdienen, komen in aanmerking voor financiële hulp via Stichting Paul.

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
844 stemmen