Volledig scherm
De VVD vindt de Scheldeflat een prima plek voor bewoners van Goudbaard. Stadlander zegt: 'Zorginstelling tanteLouise-Vivensis huurt deze flat van ons. We hebben er niks over te zeggen.' © Peter van Trijen/het fotoburo

Statushouders in de Scheldeflat en op Vrederust in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Woningcorporatie Stadlander biedt de gemeente Bergen op Zoom in totaal veertig plekken voor statushouders aan in de Scheldeflat en op Vrederust.

De woningcorporatie legt dit aanbod woensdagavond tijdens een besloten vergadering met de gemeenteraad op tafel. Een en ander blijkt uit stukken waarop deze krant de hand heeft weten te leggen.

Het complete plan van Stadlander om statushouders – vluchtelingen met een permanente verblijfsvergunning – bevat een aantal componenten. Voor de korte termijn steekt de corporatie in op het vrijmaken van tachtig appartementen in de Scheldeflat.

Een derde daarvan gaat naar statushouders, de rest wordt aangeboden aan reguliere woningzoekenden. Diezelfde verhoudingen worden gehanteerd voor het GGZ-complex Vrederust. Al draait het daar om twintig tot dertig huizen die geschikt zijn voor één-tot tweepersoonshuishoudens. Huisvesting daar is voor een periode van maximaal drie tot vier jaar. De woningen zijn in drie tot vier maanden beschikbaar.

De wooncorporatie is verder bereid over een periode van vier jaar jaarlijks honderd extra huizen in de semi-permanente bouw neer te zetten. De exploitatie loopt dan voor een periode van 15 tot 20 jaar. Zo ontstaan vierhonderd extra woningen waarvan een derde naar statushouders gaat en de rest naar reguliere woningzoekenden. Stadlander plant die bouw vanaf eind 2016.

Lees meer in BN DeStem van woensdag

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen