Volledig scherm
© Thinkstock

Statushouders en werklozen gaan openbaar groen in Woensdrecht onderhouden

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat de komende drie jaar verder met het inzetten van werknemers van de WVS (sociale werkvoorziening) bij de buitendienst.

Begin dit jaar is de gemeente begonnen met het inzetten van wijkteams voor elke Woensdrechtse kern. Die houden zich bezig met het onderhoud van openbaar groen en straatmeubilair. De teams bestaan uit medewerkers van de Woensdrechtse buitendienst en van de WVS.

„Die samenwerking bevalt uitstekend”, zegt de Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal. „De Woensdrechtse bevolking is vol lof over de werkwijze van de wijkteams.” Ook Jos Koopman, directeur van de WVS, is zeer te spreken over de samenwerking. „Een voorbeeld voor de andere gemeentes in West Brabant”, vertelde hij gisterochtend bij de ondertekening van de overeenkomst tussen de WVS en de gemeente Woensdrecht om de samenwerking voor de komende jaren te bezegelen.

De wijkteams worden de komende jaren uitgebreid met statushouders en langdurig werklozen. „Deze groep kan ervaring opdoen bij de wijkteams en de bedoeling is dat ze in de toekomst doorstromen naar een vaste baan”, zegt Koopman. Het inzetten van deze mensen gaat in overleg met de Intergemeentelijk Sociale Dienst (ISD) Brabantse Wal.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
49 stemmen