Volledig scherm
© Ron Magielse/Pix4Profs

Station Breda sluit poortjes vanaf 26 september

BREDA - De toegangspoortjes tot de perrons op het station van Breda sluiten vanaf maandag 26 september. Tenminste, als de eerdere proefdagen goed verlopen. Dat laat Inge Rijgersberg, woordvoerder van de NS, weten.

"Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september wordt er een paar dagen 'proef gedraaid' volgens de planning. Als alles goed werkt dan zouden de poortjes inderdaad vanaf 26 september sluiten."

De perrons zijn vanaf dat moment enkel nog te bereiken met het gebruik van een OV-chipkaart. Door in te checken, waarbij de kaart tegen het scherm naast het poortje gehouden moet worden, openen de klapdeuren. Op verschillende stations, zoals Roosendaal en Tilburg, is de toegang tot de perrons al op deze manier afgesloten. In Breda is gekozen hiermee te wachten tot na de opening van het nieuwe station.

De NS sluit de poorten om zo de sociale veiligheid op de stations te vergroten. 'Zwartrijders veroorzaken een groot deel van de overlast, waardoor reizigers zich soms onveilig voelen. Door het gebruik van de poortjes hebben zwartrijders geen toegang meer tot het station en wordt het op het station én in de trein veiliger', zo laat de NS op de eigen website weten.

Lees woensdag meer in Bn DeStem

poll

Bij de Europese verkiezingen ga ik op dezelfde partij stemmen als bij de provinciale

Bij de Europese verkiezingen ga ik op dezelfde partij stemmen als bij de provinciale

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
679 stemmen