Volledig scherm
© ANP

Stappen tegen overlast door HSL bij Breda

BREDA - De stichting Geen Gehoor heeft juridische stappen gezet om staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) te dwingen maatregelen te nemen tegen de geluidsoverlast die omwonenden ervaren langs het HSL-spoor bij Breda.

De stichting, opgezet door enkele omwonenden, heeft bij de rechter een zogeheten handhavingsverzoek ingediend. Daarin staat dat de geluidsnormen op verschillende plaatsen worden overschreden.

Volgens de stichting is dat een direct gevolg van het feit dat de spoorbaan niet op een kiezelbed is gebouwd maar op een betonnen plaat ligt. Bovendien zijn de geluidsschermen niet van geluidsabsorberend materiaal voorzien. De stichting wil dat Dijksma onderzoek laat doen en maatregelen neemt. Mocht ze weigeren dan wordt de kwestie voorgelegd aan de Raad van State waarvan de uitspraken bindend zijn. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu liet eerder weten 70 miljoen euro ter beschikking te stellen voor de aanpak van de geluidsoverlast. Veel te weinig, vindt de stichting.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
107 stemmen