Volledig scherm
© Thinkstock

Stank van kattenpis en vlooienplaag maken schoonmaak huurwoning Breda onmogelijk

BREDA - Een huurster van woningbouwvereniging Laurentius heeft haar huis zo ernstig vervuild dat de ontruiming moest worden onderbroken. Een ondraaglijke stank van kattenpis en een vlooienplaag maakten de schoonmaak even onmogelijk.

Inmiddels bewoont de vrouw een huis van AlleeWonen. Die stichting stelt dat zij door bedrog aan de huurovereenkomst is gekomen. AlleeWonen heeft het op 25 mei ingegane contract vernietigd en eist directe ontruiming van de woning. Dat kort geding diende woensdag.

De stichting vreest dat de huurwoning aan de Venneweide in Breda ook binnen een mum van tijd vervuilt. Bij twee pogingen de vrouw deze week te bezoeken deed ze de deur niet open.

Bij de voordeur hing volgens de woonconsulente van AlleeWonen 'een bijzonder penetrante geur van kattenurine'. De oudere mevrouw woont er alleen met een dochter. Ze zou ernstig diabetespatiënt zijn en als gevolg daarvan blind en moeilijk ter been.

Volgens Allee Wonen heeft ze bewust verzwegen dat zij eerder zelfstandig een woning huurde van Laurentius aan de St. Ignatiusstraat. Toen Laurentius ontruiming eiste vanwege 'bijzonder ernstige vervuiling onder meer door uitwerpselen van een groot aantal katten', is de kantonrechter zelf poolshoogte gaan nemen.

De foto's van de situatie toen zijn hemeltergend. Vuilnis door de hele woning en ontlasting tegen de muren van het toilet. Haar advocaat erkent dat: "Het is geen staatsgeheim dat ook ik zowat over mijn nek ging."

Volgens de inwonende dochter die deze week haar moeder bij het kort geding vertegenwoordigde 'is een nieuwe start gemaakt en zijn allemaal nieuwe spullen gekocht'. Volgens haar is er nu absoluut geen sprake meer van wanbeheer en vervuiling. De voorzieningenrechter moet zich nu uitspreken over de ontruiming. Uitspraak binnen veertien dagen.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen