Volledig scherm
© Thinkstock

'Stadskerstfeest in stadion onmogelijk door idiote regels gemeente Roosendaal'

ROOSENDAAL - Op tweede kerstdag vijfduizend man in het Herstacostadion voor een uitbundig openbaar stadskerstfeest: de Holy Christmas Celebration. Dat is de droom van Heijmen Westerveld uit Goes van het comité Holy City Celebrations, dat kantoor houdt aan de Hofstraat in Roosendaal. 

Maar door 'idiote lokale regels en voorschriften' van de gemeente moet de organisatie noodgedwongen afzien van het massale muzikale kerstspelfeest, in ieder geval dan toch dit jaar. Westerveld overweegt nu naar de Raad van State te stappen vanwege de gang van zaken.

Er is sprake van een 'bestuurlijke slakkengang en ambtelijke chaos' op het Roosendaalse stadskantoor, zo schrijft hij in een brief aan het college van B en W. Het gaat volgens hem niet eens meer om onbehoorlijk bestuur, maar zelfs om onbekwaam bestuur.

Wethouder Cees Lok is daar niet zo van onder de indruk. "Het is simpel. De man heeft een evenementenvergunning aangevraagd, maar er niet de bijbehorende documenten bijgeleverd. Denk aan een veiligheidsplan bijvoorbeeld."

Pas als Westerveld de benodigde bijlagen aanlevert, kan de gemeente overgaan tot het beoordelen van de vergunningaanvraag, zegt Lok.

Westerveld was met het Herstaco-stadion snel rond voor het kerstevenement. Holy City Celebrations overweegt nu met Pasen een reli-feest te houden in het stadion.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen