Volledig scherm
"Het doet wel wat met me", zegt Larissa, "dat er zoveel mensen achter me staan."

Staatssecretaris Dijkhoff buigt zich persoonlijk over dreigende uitzetting Larissa uit Oud-Vossemeer

DEN HAAG/OUD-VOSSEMEER - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff gaat zich persoonlijk bemoeien met de zaak van Larissa (14) en Narek (11) Soeprigian, de twee Armeense kinderen uit Oud-Vossemeer die de overheid samen met hun moeder wil uitzetten naar Armenië. De bewindsman (Veiligheid en Justitie) heeft de familie laten weten dat hij het dossier zelf gaat lezen.

Of dit betekent dat de gezinsleden in Nederland mogen blijven, is de vraag, maar Larissa put hoop uit de reactie van Dijkhoff. Dat zegt leerlingbegeleider Michael Schoonen van ’t Rijks, de school van het meisje in Bergen op Zoom. Onder meer via de school zijn de afgelopen weken ruim 10.000 handtekeningen verzameld tegen de dreigende uitzetting.   IJskast Twee pogingen om de steunbetuigingen in Den Haag aan Dijkhoff te overhandigen, mislukten deze week. Er kon geen contact worden gelegd met de staatssecretaris. Schoonen zegt dat de handtekeningenactie nu in de ijskast is gezet.   „We gaan de handtekeningen en petities voorlopig niet overhandigen. We geven de bewindsman graag de tijd om het dossier goed te bestuderen en willen zeker niemand tegen de schenen schoppen.”   Dolblij Volgens Schoonen is Larissa dolblij met de steun die ze ontvangt uit de gemeenschap. Zij en haar broertje zijn in Nederland geboren en nooit in Armenië geweest. Hun vader ontvluchtte het land in de jaren negentig toen er een oorlog woedde met buurland Azerbeidzjan. De moeder volgde later en verbleef korte tijd in een opvangcentrum.   Te kort, volgens de overheid. Ze zou vijftien jaar geleden te snel bij haar man zijn ingetrokken die al een verblijfsvergunning had. Daarom wil de overheid moeder en kinderen nu uitzetten. De vader kan in Nederland blijven.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen