Volledig scherm
Een groep schilders maakt in De Trapkes schilderijen die binnenkort het buurthuis gaan sieren. Carmen de Jong is met haar zestien lentes de jongste deelnemer aan de expositie. foto Ramon Mangold/ Pix4Profs

Sprundelse schilders in De Trapkes

SPRUNDEL - Op het moment zijn de gangen van dorpshuis de Trapkes in Sprundel nog leeg, maar daar komt snel verandering in. Tegen de witte muren staat al een aantal schilderijen klaar.

Serieus
Anderen moeten nog worden vernist en opgehangen. "We hebben veel gelachen en natuurlijk was er tijd voor een praatje, maar we hebben ook serieus gewerkt", zegt een van de schilders.

Vanaf 6 januari werkte een groep Sprundelse schilders elke woensdag aan muurdecoraties voor de kale wanden van de Trapkes. Sommigen waren zo enthousiast dat ze andere dagen van de week ook de kwast ter hand namen.

Talent
"Ze zullen versteld staan van wat een talent wij hebben in het dorp", glimlacht Els Hendrikx, een van de kunstenaars.

De groep is een mengeling van ervaren schilders en hobbyisten. Adrie van Ginneken, voorzitter van stichting Sociaal Cultureel Werk (SKW) benaderde schilder Daniel de Bruijn met de vraag: 'kan jij de muren van het gemeenschapshuis van schilderijen voorzien?'.

De Bruijn verzamelde zeventien schilders en coördineerde het complete project.

Lees donderdag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen