Volledig scherm
Peter Muller, voorzitter van RKVV Roosendaal, bij de gesloopte tribune. © Peter van Trijen / Pix4Profs

'Sportpark Hulsdonk voorzien van beveiligingscamera's is niet te doen'

ROOSENDAAL - Voorzitter Peter Muller van voetbalclub RKVV Roosendaal is kwaad. En teleurgesteld, maar vooral kwaad. Vandalen hebben dit weekend een muur van de tribune bij het hoofdveld op sportpark Hulsdonk vernield. Dat is vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd. 

Mensen van de club troffen de brokstukken zaterdagochtend aan. Het vandalisme levert een linke situatie op, want de tribune bevindt zich bovenop een aantal kleedlokalen. De gesloopte muur diende tevens als balustrade. "Waarom doet iemand zoiets? Hier heeft toch helemaal niemand wat aan?", sipt Muller. "Je hebt gewoon met je handen van andermans spullen af te blijven."

Camera's
​Extra maatregelen, zoals meer beveiligingscamera's, zijn volgens de voorzitter geen optie. "Hulsdonk is zo'n groot terrein. Willen we dat helemaal voorzien van camera's, dan moeten we onze begroting verdubbelen. Da's niet te doen." Al kan het volgens Muller geen kwaad om het hekwerk rond het terrein te verbeteren. "Maar dat is werk voor de gemeente Roosendaal."

Begin juli was er al een poging tot brandstichting bij DVO'60, dat ook op sportpark Hulsdonk gevestigd is.

Kosten
De voorzitter van de tweedeklasser heeft nog geen idee wat dit zijn club gaat kosten. "Onze accommodatiebeheerder kijkt wat de beste oplossing is: dat stuk van de tribune afsluiten, of snel een noodreparatie uitvoeren. Het een kost meer dan het ander." RKVV Roosendaal wil de schade het liefst verhalen op de daders en roept daarom mensen die iets gezien hebben op zich te melden. "Maar ik heb weinig hoop dat dat ook echt iets op zal leveren", zegt Muller. De club doet sowieso aangifte van vernieling.

Mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag of op zaterdagochtend iets van de vernieling hebben gezien, kunnen contact opnemen met Peter Muller. Dat kan via het e-mailadres voorzitter@rkvvroosendaal.nl

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
91 stemmen