Volledig scherm

Sporten in de oude Wennekerfabriek in Roosendaal

ROOSENDAAL - Aan de binnenkant doet niks nog denken aan de distilleerderij die decennialang in het reusachtige gebouw aan de Roosendaalse Badhuisstraat gevestigd was.

Nu staan geen ouderwetse ketels in de hal aan de kant van de Burgemeester Freijterslaan te pronken, maar stoere fitnessapparaten. De fletse kleuren zijn verdwenen, het felroze dat de grote lampen aan het plafond kleurt, spat je ogen in bij binnenkomst.

Sinds zaterdag is de BigGym in Roosendaal geopend. Het is de negende vestiging van de sportschoolketen, die over vijf jaar met vijftig vestigingen een bekend merk wil worden in Nederland. In Roosendaal weet iedereen inmiddels wel van deze nieuwe invulling van de oude Wennekerfabriek. De reclameborden, -posters en -flyers waren in de afgelopen weken niet te missen.

De bedrijfsleider in de BigGym is Leona Melsen. De 50-jarige Roosendaalse werkte in het verleden al in andere sportscholen, maar die kunnen niet op tegen de 3400 vierkante meter grote ruimte waarin ze nu haar dagen slijt. "Iedereen in Roosendaal kent het Wennekergebouw. Ik was wel verbaasd dat ze voor dit pand kozen, want het is echt immens groot. Maar dat blijkt juist het voordeel. In andere sportscholen moet je soms wachten op een apparaat of is het er niet, wij hebben alles en dan ook nog eens dubbel. Iedereen kan zijn ding doen", vertelt Melsen.

Lees woensdag meer in BN deStem.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen