Volledig scherm
© Thinkstock

Spoedreparatie aan brug bij Burgemeester Peterssluis in Bergen op Zoom: 'Dit kan er ook nog wel bij'

BERGEN OP ZOOM - De brug van de Burgemeester Peterssluis gaat vanaf maandag twee weken op slot voor alle verkeer.

Aanleiding is een noodreparatie aan het bewegingsmechanisme van de brug. "Het werkt nu allemaal nog wel, maar we willen niet wachten tot de brug ineens niet meer opengaat", zegt een gemeentewoordvoerster.

Voor het herstelwerk moet de brug open blijven staan. Dan kan het bewegingsapparaat gedemonteerd en gerepareerd worden. Die operatie kost 49.000 euro. Het verkeer wordt in die twee weken omgeleid via de Van Gorkumweg en de Randweg-West. Scheepvaartverkeer kan ongehinderd doorgaan. De brug moet op zondag 4 september vanaf 19.00 uur weer opengaan.

De afsluiting is een nieuwe tegenvaller voor de industrieterreinen Noordland en Theodorushaven. De brug geldt, als verbinder van de beide kanten van de Theodorushaven, als een belangrijke weg voor de industrieterreinen. Dagelijks rijden er tientallen vrachtwagens over. "Ach, dit kan er ook nog wel bij", schampert Peter van den Eijnden van bedrijvenvereniging TNP (Theodorushaven, Noordland en De Poort). Bedrijven daar kampten de laatste maanden met veel hinder door de aanleg van de Randweg-ZuidWest. Vooral het besluit van de gemeente om de complete weg af te sluiten voor het asfalteren viel totaal verkeerd. Er ontstond verkeerschaos, auto's deden er meer dan een uur over om van Noordland en Theodorushaven af te komen. "Maar het is niet anders", toont Van den Eijnden begrip voor de noodklus. "Er is in die periode veel verkeer over de brug geleid, dus het ding heeft het flink voor de kiezen gekregen. We zijn gelukkig ruim van tevoren geïnformeerd. Maar ik hoop wel dat het hierna klaar is."

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
124 stemmen