Volledig scherm
© Thinkstock

Speciaal lab zorgt voor beweging in binnenstad Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Opening van vier winkels, het opzetten van een retailacademie en niet in de laatste plaats het bieden van een luisterend oor. Dat is tot nu toe de 'oogst' van het binnenstadslab dat bijna een half jaar geleden de deuren opende in de Bergse binnenstad.

Om te voorkomen dat het aantal lege winkelpanden verder toeneemt, besloot de gemeente onder meer tot de opening van het lab in de Zuivelstraat. Ondernemers die een winkel of horecazaak willen beginnen, kunnen hier terecht voor advies en huurmogelijkheden. "Maar we zijn er ook om te luisteren naar suggesties of klachten over bijvoorbeeld fietsen in de winkelstraten of het tekort aan parkeerruimte. We zoeken oplossingen voor dit soort problemen. We merken dat de drempel lager is nu we fysiek in het centrum aanwezig zijn. Mensen komen sneller binnen om hun verhaal te vertellen", aldus Mark Kok namens het Binnenstadslab.

Shop-in-shops
Met hulp van het Binnenstadslab openden de afgelopen maanden vier zaken de deuren, zoals koffiebar Inspire Coffee Company in de Zuivelstraat. "Daarnaast zullen eind deze maand maximaal vijf startende ondernemers hun intrek nemen in een groot winkelpand. Het gaat in dit geval om shop-in-shops. Welk pand kan ik nog niet zeggen, de onderhandelingen bevinden zich in de eindfase", aldus Kok.

Hij is ook projectleider van de retailacademie die volgende week begint. "We bieden startende ondernemers een winkelopleiding aan. Onder meer financiën, marketing, verleiding van de klant, cijfers en wetgeving komen aan bod. Zeventien mensen hebben zich aangemeld voor ons aanbod, daar zijn we blij mee", aldus Kok.

Lees woensdag meer in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen