Volledig scherm
© Joyce van Belkom

'Sociale huurwoningen in belastingkantoor Breda'

BREDA - Als er al asielzoekers zouden komen in het voormalig belastingkantoor in Breda, is dat waarschijnlijk niet vóór 2018, zo bleek donderdag uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

Het gebouw aan de Gasthuisvelden kan daarom beter nu al een andere bestemming krijgen, vindt Peter Elbertse van de Bredase oppositiepartij CDA.

"Maak het gebouw geschikt voor sociale huurwoningen. Daar kunnen dan statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning, red.) in. Maar niet alleen, maak bijvoorbeeld een combinatie met studenten", aldus Elbertse.

Het was de bedoeling dat het belastingkantoor vanaf oktober omgevormd zou worden tot een azc. De instroom van nieuwe vluchtelingen in Nederland is echter flink gedaald. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft daarom nu uitgesproken dat er voorlopig geen nieuwe azc's meer nodig zijn.

Er zijn nu drie opties voor het leegstaande belastingkantoor: het COA houdt het achter de hand voor als er na 2017 toch nieuwe opvanglocaties komen, ofwel het wordt geschikt gemaakt voor andersoortige huisvesting (bijvoorbeeld statushouders) óf de plannen worden helemaal stopgezet en het kantoor krijgt een andere bestemming.

In oktober volgt er meer duidelijkheid over.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1115 stemmen