Volledig scherm
© Thinkstock

Snuffelmarkten in sporthal Metsj Point in Roosendaal

ROOSENDAAL - Jan Belleter van evenementenbureau De Markten in Wouw kijkt ernaar uit: eindelijk weer een ouderwetse snuffelmarkt in Roosendaal zoals vroeger gebruikelijk was in de hal van Leijsdream. 

In het weekend van 1 en 2 oktober strijkt Belleter met ongeveer honderd kramen neer in Metsj Point, de sporthal in recreatiegebied De Stok die zich van de gemeente mag ontwikkelen tot evenementenlocatie. "Er is ruimte om door te groeien tot wel driehonderd kramen.

Maar we beginnen niet te groot. Eerst maar eens zien hoe groot de publieke belangstelling is", vindt Belleter die ook alvast het weekend van 12 en 13 november heeft vastgelegd in Metsj Point voor een snuffelmarkt. "Het streven voor 2017 is dat we er ongeveer zes snuffelmarkten op touw zetten. Oude tijden herleven; het moet ouderwets gezellig worden", aldus Belleter die de gratis parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid grote pluspunten vindt van Metsj Point.

Exploitant Peter van Alphen van Metsj Point is al even blij met de komst van de snuffelmarkten. Op grond van het nieuwe bestemmingsplan voor De Stok mag Van Alphen het aantal evenementen per jaar uitbreiden naar twaalf ééndaagse en twaalf meerdaagse evenementen. In de oude situatie was het aantal evenementen in Metsj Point gemaximeerd op drie. De ruimere mogelijkheden zijn voor Van Alphen ook belangrijk om meer financiële armslag te krijgen.

Lees meer hierover dinsdag in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
467 stemmen