Volledig scherm
Masters Richard van Oosterhout (AVR'90) 656 en Toon Heeren (Achilles LTV) 657 gingen vanaf de start in Bosschenhoofd aan de leiding. © Bep Tielemans

Snelle masters domineren Midsummerrun in Bosschenhoofd

ATLETIEK - Ervaren hardloopduo Toon Heeren (Achilles LTV) en Richard van Oosterhout (AVR’90) gaf de rest van het deelnemersveld bij de Midsummerrun over 10 kilometer in Bosschenhoofd het nakijken.

“We wilden samen voor een goede tijd gaan en hebben elkaar een beetje geholpen”, liet de uiteindelijke winnaar Heeren weten. Vanaf het startschot liepen beide masters op kop en bouwden voor de doorkomst halverwege al een voorsprong op van enkele minuten.

Een eindtijd rond de 33 minuten betekende zowel voor Heeren als Van Oosterhout hun beste seizoenprestatie. Bovendien stelde de winnaar het parcoursrecord dat op zijn naam stond dik een halve minuut scherper.

Bij de vrouwen bewees Marlien van Beek (De Langstraat) uit Etten-Leur in de verlate Midsummerrun haar klasse in een prima tijd van 39.17 minuten. Haar echtgenoot John van der Wansem (De Langstraat) maakte het feestje compleet met een landelijke en wellicht internationale topprestatie.

In zijn eerste 10 km wedstrijd sinds anderhalf jaar zette de inmiddels 66-jarige atleet een tijd weg van 36.07 minuten. En het parcours telde volgens de organiserende Stichting Midsummerrun exact 10.000 meter.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
124 stemmen