Volledig scherm
Snelheid: 130 km uur

'Snelheid Annastraat Breda valt mee'

BREDA - Er is geen reden om snelheidsbeperkende maatregelen te treffen in de Molenstraat en de Sint Annastraat in Breda.

Dat vinden burgemeester en wethouders. Ondernemers en bewoners van die twee binnenstadstraten klagen erover dat er niet alleen erg veel verkeer langs rijdt, maar dat veel gemotoriseerde voertuigen ook nog eens veel te hard rijden.

Het college meldt nu, in antwoord op vragen die de VVD over de kwestie stelde, dat het met die snelheid wel meevalt. Er zijn metingen gehouden. Dagelijks passeren gemiddeld 728 motorvoertuigen en 946 fietsers de Sint Annastraat. Gemiddeld vijftien daarvan rijden dagelijks harder dan de bekeuringsgrens van 37 kilometer per uur. Volgens het college zit het hardrijden dus vooral in de beleving. De straten zijn smal en voorzien van natuursteen. Dat maakt dat het al snel lijkt dat de voertuigen harder rijden dan ze in werkelijkheid doen.

Het college vindt wel dat er te veel auto's zijn. Omdat een groot deel daarvan van ouders is die kinderen af zetten bij de Nieuwe Veste, zijn inmiddels afspraken gemaakt met die instelling. Zelf legt Breda in september een kiss & ridezone in het begin van de Molenstraat aan. Die moet verlichting brengen. De Nieuwe Veste wijst ouders erop niet met de auto te wachten in de Molenstraat. Wie dat doet, kan een boete krijgen.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
612 stemmen