Volledig scherm
beeld uit het Valkenberg in Breda

Snel vaste camera's in Valkenberg om drugsoverlast tegen te gaan

BREDA - Vanaf 10 oktober komen er vaste camera's in park Valkenberg in Breda. Het is één van de maatregelen waarmee de drugsoverlast in het park moet worden tegen gegaan. Dat zei burgemeester Paul Depla donderdagavond in de vergadering van de Bredase gemeenteraad.

VVD en CDA stelden daarin vragen over de overlast die is ontstaan in het Valkenberg door de aanwezigheid van dealers en verslaafden. Die zijn naar het park uitgeweken nadat in juni een schoonveegactie plaatsvond aan de Slingerweg, omdat de drugsoverlast daar de spuigaten uitliep.

De overlast in het park is onacceptabel, aldus VVD en CDA. "Het park is een no go-gebied geworden. Er moet snel en adequaat worden opgetreden", aldus Rick Zagers van de VVD, die daarbij brede steun kreeg van de gemeenteraad.

Maatregelen
Depla kondigde diverse maatregelen aan. De vaste camera's in het park waren daar al langer gepland, maar tot nog toe was niet bekend wanneer ze geplaatst zouden worden. Als tussenoplossing is de afgelopen tijd met mobiele camera's gewerkt.

Maar camera's alleen zijn niet genoeg, zei Depla. "Je ziet nu al dat er sprake is van een kat-en-muis-spel, want men probeert uit het zicht van de camera's te komen."

Depla wil daarom verder de frequentie van het toezicht verhogen. Niet alleen door de politie, maar ook door het inzetten van particuliere beveiligers van het bedrijf Scorpio.

Lees vrijdag veel meer in Bn DeStem

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
29'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen