Volledig scherm
© Thinkstock

Sluiting zoomMAVO Bergen op Zoom doet leraren meer dan leerlingen

BERGEN OP ZOOM – De sluiting van zoomMAVO in Bergen op Zoom doet leraren meer verdriet dan leerlingen. 'We hadden net alles op orde.'

Het nieuws dat de zoomMAVO in Bergen op Zoom over vier jaar zijn deuren sluit, sloeg bij leerlingen van deze school niet in als een bom. "Ik had het eigenlijk wel verwacht", zegt Özkan uit klas M2a. "Er waren maar achttien aanmeldingen voor het nieuwe jaar."

Zijn klasgenote Naomi knikt. "Ik snap het ook wel. Maar het is toch jammer. Dit is een leuke school." Van de gevolgen zullen zij de komende jaren zelf geen nadeel ondervinden, denken ze. Eerder voordelen, als tegenwicht, hoopt Özkan. "Dan krijgen we meer leuke activiteiten buiten."

Voor leraar Duits Cees Hellemons loopt een tijdperk ten einde. "Ik ben in 1979 begonnen op deze school, toen nog de Heilige Geest. De sluiting gaat mij aan het hart." Zijn collega, wiskundeleraar Ahmed Dammou, betreurt het om nog een andere reden. "Uitgerekend nu alles in orde is, gebeurt dit. We hadden net een positief rapport van de onderwijsinspectie. Dit is heel jammer."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
98 stemmen