Volledig scherm
© Thinkstock

Sluiting woning Rucphen na vondst lab terecht

DEN HAAG / RUCPHEN - De burgemeester van Rucphen heeft in februari 2014 terecht een heel perceel aan de Korte Hei inclusief de woning gesloten na de ontdekking van een drugslab in een loods.

Dit besliste de Raad van State gisteren in het hoger beroep van de eigenaresse.

De Rucphense vond het veel te ver gaan dat zij en haar man ook drie maanden het huis uit moesten terwijl het amfetaminefabriekje, waarvan zij zegt niets te hebben weten, in de loods achter het huis werd aangetroffen. De loods had zij verhuurd.

De Raad van State is het eens met de burgemeester die het hele terrein voor drie maanden afsloot en verzegelde. Indien de woning bewoond zou blijven kon de loods volgens de burgemeester ongezien betreden worden. De Raad van State wijst erop dat de burgemeester met het tijdelijke sluitingsbevel de openbare orde wilde herstellen.

De eigenaresse vindt dat het NFI niet heeft aangetoond dat er amfetamine in de loods aanwezig was. Er werden meerdere kilo's amfetamine aangetroffen en in een schuurtje achter de loods stonden jerrycans met apaan en zoutzuur. Apaan wordt gebruikt voor het maken van bepaalde soorten drugs.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen