Volledig scherm
Verpleeghuis De Lindenbergh aan de haven van Steenbergen moet wijken voor een nieuw verpleeghuis met een dubbele capaciteit. © Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Sloop van verpleeghuis De Lindenburgh in Steenbergen van start

STEENBERGEN - Wie de afgelopen tijd langs verpleeghuis De Lindenburgh in Steenbergen kwam, zag een verlaten terrein. Afgesloten met hekken en op de parkeerplaats grote containers. De bewoners zijn in februari al verhuisd naar een locatie in Nieuw-Vossemeer. De polikliniek ging een maand later naar Onze Stede in Steenbergen.

Sindsdien stond het pand leeg, in afwachting van de aanstaande sloop. Dat is een paar weken geleden al begonnen, door het gebouw van binnen te strippen, vertelt Wilfried Aper, manager vastgoed van zorginstelling tanteLouise. Eerst zijn alle losse, herbruikbare materialen verwijderd. „Droog slopen heet dat en dat is voor het milieu beter. Dan kun je in een keer de muren slopen en hoef je niet nog te zoeken naar materialen tussen het puin.”
De sloop van de buitenkant is donderdag begonnen. Beetje bij beetje zal het relatief jonge gebouw, gebouwd in 1994, nu uit het straatbeeld verdwijnen.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
536 stemmen