Volledig scherm
De voormalige steenfabriek De Lange Schouw. archieffoto BN/DeStem

Sloop steenfabriek Lange Schouw begint

ROOSENDAAL - Ruim dertig jaar na de sluiting, begint morgen de sloop van de steenfabriek de Lange Schouw in Schijf. Het einde van een tijdperk.

Eindelijk gaat de sloop van start. Project Ontwikkeling Schijf - een tak van het Roosendaalse bouwbedrijf Aan de Stegge - begint morgenochtend met het afbreken van steenfabriek De Lange Schouw. Het leek wel op een soap, de vele discussies, debatten en zelfs rechtszaken over de toekomst van het terrein aan de Schijfse Achtmaalsebaan, waar de fabriek sinds 1878 stond. In 1985 ging de fabriek dicht, na een ontploffing van een prijzige oven.

Dat morgen begonnen wordt met de sloop, twee jaar nadat de knoop daarover doorgehakt werd, vindt oud-werknemer Cornelis Pellis toch jammer. "Die fabriek hoort hier te staan. Niemand heeft er toch last van?"

Woordvoerder Erik Donker van Project Ontwikkeling Schijf hoopt de sloop binnen zeven weken te hebben volbracht. Dan heeft de natuur het terrein terug, met een weiland en een watertje. Er zal geen steen meer te zien zijn.

Lees morgen meer over Pellis en de plannen die geopperd zijn voor het terrein, in BN DeStem.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
313 stemmen