Volledig scherm
Bij de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom gingen tientallen auto's in vlammen op. foto Tonny Presser/Stadlander

Sloop Goudbaard in Bergen op Zoom van de baan

BERGEN OP ZOOM - De sloop van twaalf appartementen in complex de Goudbaard in Bergen op Zoom is van de baan. Door middel van het toepassen van nieuwe beton- en staalhersteltechnieken wordt de zwaar beschadigde draagconstructie alsnog hersteld.

Lange tijd is eigenaar wooncorporatie Stadlander ervan uit gegaan dat de twaalf woningen, in het zogeheten rode gedeelte, als verloren beschouwd dienden te worden. Ze raakten zwaar beschadigd tijdens een felle brand in de parkeerkelder, oktober vorig jaar.

In totaal 28 huurders moesten gedwongen op zoek naar een nieuw onderkomen, 38 andere huishoudens keerden pas na vijf weken terug naar hun woningen. De aangestoken brand verwoestte ook tientallen auto's in de kelder.

"We zijn er erg blij dat we niet tot sloop hoeven over te gaan. Ook wordt hiermee het probleem voor het oranje gedeelte opgelost", zegt woordvoerder Bert Jansen van Stadlander.

De draagconstructie van het oranje gedeelte is niet beschadigd, maar het staat wel in directe verbinding met het rode stuk. Bij sloop of herstelwerkzaamheden aan het rode gedeelte zou dat mogelijk gevolgen hebben voor het oranje stuk. Reden dat ook de bewoners daar moesten vertrekken.

In de tweede helft van deze maand begint Stadlander met de herstelwerkzaamheden. Drie van de vier appartementen op de begane grond, waar de brand het felst was, worden compleet gestript. 

Met de operatie is twee miljoen euro gemoeid. Jansen verwacht dat eind dit jaar de appartementen weer bewoonbaar zijn.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
609 stemmen