Volledig scherm
© Ralph van Wolffelaar

Slepend conflict Oostquartier: 'De VBO mag niet failliet gaan'

OOSTERHOUT - De gemeenteraad in Oosterhout vindt in meerderheid dat de Vereniging Belangen Oosteind (VBO) niet failliet mag gaan, en dat de gemeente mee moet werken aan oplossingen als dat dreigt te gebeuren. „Wij laten de VBO niet failliet gaan”, zegt Walther Hoosemans, fractievoorzitter van de grootste raadsfractie Gemeentebelangen.

Ook voor SP en PvdA kan het ‘natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat de vereniging failliet gaat’ als gevolg van een al jaren slepend conflict met de buren van gemeenschapshuis het Oostquartier. De rechter oordeelde in september dat die buren na jaren van onrechtmatige geluidsoverlast recht hebben op smartengeld. „Dan gaan we failliet”, zegt de VBO in een reactie.

Leefbaarheid
Anton van Opzeeland (PvdA): „Dit gaat ten koste van de leefbaarheid van het dorp. Dat mag niet gebeuren. Als uitkopen van de buren dé oplossing is, moet het college met dat voorstel naar de raad komen.” Alexandra Beekers (SP): „De gemeente heeft de morele plicht de VBO te helpen.”

De VVD, die net als Gemeenbelangen zes zetels heeft, heeft een duidelijk andere mening: „De gemeente financiert deels de activiteiten van de VBO in het Oostquartier, dat is de verhouding die we met de vereniging hebben. Als ze failliet gaat, moet ze aan de slag om voldoende middelen te verkrijgen. Wat de VVD betreft is de VBO zélf aan zet.”

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
496 stemmen