Volledig scherm
© Pricilla Molle

Slechts 2 dj's in glazen huis Serious Request, dit zijn ze (video)

BREDA - De 3FM dj's die in de week voor kerst het Glazen Huis in Breda betreden worden nu bekend gemaakt. De eerste dj is Domien Verschuuren. De tweede dj die het glazen huis ingaat is Frank van der Lende. Dit jaar zijn er slechts twee dj's. De twee dj's worden bijgestaan door enkele nachtgasten. Wie dit zijn, wordt later bekend gemaakt.

De derde bewoner van het glazen huis is een poes uit het asiel uit de omgeving van Breda. Dit dier mag in tegenstelling tot de dj's wel gewoon eten en drinken. Ze heet nu nog liefkozend Tosti, maar dat staat niet vast. Het publiek mag een naam uitzoeken. Hiermee willen de dj's ook aandacht geven aan eenzame dieren in het asiel.

Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Breda. De hele week maken ze onafgebroken radio en leven ze op niets anders dan sapjes. Zo willen ze aandacht vragen voor de problemen waar het Rode Kruis zich voor inzet.

Derde keer het huis in

Domien Verschuren gaat voor de derde keer het huis in en denkt dat het weer heel zwaar gaat worden. Maar hij heeft er wel zin in. De stad heeft hij in ieder geval al verkend.

Dit jaar zetten ze zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen.

Volledig scherm
3FM dj Wijnand Speelman in Ivoorkust voor Serious Request © NPO 3FM
Volledig scherm
Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee dj''s in het Glazen Huis in Breda.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
727 stemmen