Volledig scherm
Screenshot uit video op Facebook. © screenshot video Facebook

Slachtoffer treitervideo Straathyena's Bergen op Zoom: 'Het was écht een rotjong'

BERGEN OP ZOOM - Haar nicht noemt haar 'een vrouw met ballen'. Zelf is Deborah Lameir-van den Boom er enkele dagen later tamelijk nuchter onder. De 38-jarige Bergse was deze week landelijk nieuws als slachtoffer van een treitervideo van de zogeheten Straathyena's.

In een filmpje van nog geen anderhalve minuut is te zien hoe de auto van Deborah door een jonge knul staande wordt gehouden in de Pieter Breughelstraat in Bergen op Zoom. De jongen opent tot twee keer toe de portieren van haar auto en probeert zelfs in te stappen.

Lameir spreekt de knaap vergeefs op z'n gedrag aan. Op de achtergrond moedigen de jongens die alles staan te filmen de knul aan de vrouw te slaan. "Bang? Nee, dat ben ik geen moment geweest", zegt de Bergse. "Maar boos was ik wel. Wat bezielt zo'n joch nou? En zo brutaal, ook."

Deborah Lameir kwam zaterdag terug van een verjaardag in Hoeven, met op de achterbank haar dochter van 7 en haar zoontje van 6. "Allebei doodop, ze wilden naar bed." Met de haven in zicht wordt Lameir staande gehouden door een flinke groep kinderen.

"Je ziet het niet op het filmpje, maar het waren er tussen de dertig en de vijftig. Ik dacht eerst nog dat die ene jongen me iets wilde vragen, maar toen trok ie ineens de deur open. Mijn eerste gedachte was: m'n handtas. Die heb ik gelijk gepakt. Maar ik werd pas écht kwaad toen ie de deur bij m'n zoontje open maakte. Toen was het voor mij klaar."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag.

Volledig scherm
deborah lameir-van der boom is door opgeschoten jochies lastig gevallen in haar auto. door een filmpje van de zogeheten straathyena's is ze nu landelijk nieuws. © foto ron magielse

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
561 stemmen