Volledig scherm
Een politieman merkeert de plaats waar de kogelhulzen liggen. © Rob de Haas / Mainstay Media Breda

Slachtoffer schietpartij Haagweg Breda buiten levensgevaar

BREDA - Het slachtoffer van de schietpartij, zaterdag op de Haagweg, is buiten levensgevaar. Dat meldt de politie. "De man moet nog wel in het ziekenhuis blijven", aldus politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer.

Het onderzoek naar de achtergronden van de schietpartij is nog in volle gang. Het is al wel duidelijk dat de schutters in een donkerkleurige personenauto reden. De politie roept ondernemers in de omgeving op om hun camerabeelden te checken en te bekijken of de auto gefilmd is. Als dat het geval is, dan graag contact opnemen met de politie (0900-8844).

Drie keer geraakt
De 53-jarige man is volgens omstanders rond 18.00 uur beschoten zijn vanuit een rijdende auto. "Het raampje van een zwarte auto die op de Haagweg reed, ging naar beneden en vervolgens werd er geschoten", aldus een van de buurtbewoners. Volgens een straatbewoner die net zijn hond uitliet, is het slachtoffer drie keer in de borst geraakt, maar dat kan de politie niet bevestigen.

De feiten die tot nu toe bekend zijn op een rij:

Een 53-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats verlaat zaterdagmiddag iets voor 18.00 uur de belwinkel GSM Specialist op de Nieuwe Haagdijk en wandelt over de brug van de Weerijssingel de Haagweg in. Voor de deur van kapperszaak Umut, recht tegenover Annastede, de voormalige Annakerk, wordt hij vanuit de donkerkleurige personenauto neergeschoten. Er worden vier of vijf schoten gelost. De auto rijdt niet rechtdoor de Haagweg af, maar slaat meteen rechtsaf en rijdt de wijk Tuinzigt in via de Rietmakerstraat. De man is inmiddels buiten levensgevaar. Het is nog onduidelijk wie er voor het vuurwapengeweld verantwoordelijk is. Ook over de achterliggende motieven is op dit moment nog niets bekend. Rechercheurs zijn druk bezig om alle beschikbare informatie te vergaren en in kaart te brengen. De politie is op zoek naar getuigen. Als u meer weet of iets gezien heeft, bel dan 0900-8844 de recherche in Breda.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
616 stemmen