Volledig scherm
© Thinkstock

Slachtoffer moord Zundert met hamer dood geslagen om drugsschuld

ZUNDERT - Een geldschuld in verband met drugs is zeer waarschijnlijk het motief voor de moord op de 45-jarige Pierre Pelders uit Zundert.

De man werd eind februari doodgeslagen met een hamer. Dat gebeurde in zijn nieuwe huurappartement aan de Veilingstraat.

De 49-jarige verdachte van het misdrijf heeft bekend. Dat zegt zijn advocaat Alfons Bals. Zijn drugsverslaafde en min of meer zwervende cliënt was een bekende van het slachtoffer. De twee mannen hielden zich op in het drugscircuit in Zuidwest-Nederland. Om van zijn geldschuld af te komen had de verdachte het slachtoffer aangeboden te helpen bij de inrichting van diens nieuwe appartement, aldus Bals.

In de huurwoning is het volgens Bals tot een worsteling zijn gekomen na een ruzie over de geldschuld. Daarbij zou zijn cliënt een hamer hebben opgepakt waarmee hij de bewoner heeft doodgeslagen.

Het lichaam van het slachtoffer werd op 27 februari gevonden door agenten. Zij namen poolshoogte in het appartement omdat een verontrust familielid had gebeld dat ze al een paar dagen geen contact meer had kunnen leggen.

De verdachte is na het misdrijf gevlucht in de auto van het slachtoffer. De politie wist hem enkele dagen later te traceren en aan te houden in Terneuzen, waar zijn ex-vriendin woont. De vrouw werd bij die actie ook opgepakt. Ze bleek niks met het misdrijf te maken te hebben en mocht na enkele dagen naar huis.

Maandag verschijnt de verdachte pro forma voor de rechtbank in Breda. Advocaat Bals zegt dat zijn cliënt na de tussentijdse zitting wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor psychiatrisch onderzoek.

Slachtoffer Pelders woonde voorheen onder meer in Den Bosch. Hij zou volgens buurtbewoners een celstraf hebben uitgezeten en enkele weken voor zijn dood naar Zundert zijn verhuisd.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1294 stemmen