Volledig scherm
Zaterdagavond bleef het rustig bij de botsauto's waar vrijdag gevochten werd. © Joris Buijs / BeeldWerkt

Slachtoffer mishandeling Gilze: 'Ik dacht: nou is het foute boel'


GILZE - Het moet er zeer bedreigend hebben uitgezien voor de 15-jarige jongen die vrijdagavond op het Steenakkerplein in Gilze tijdens de kermis werd mishandeld en beroofd van zijn jas. Hij wilde net naar huis gaan toen hij ongeveer 25 veelal gemaskerde jongens in een brede linie op zich af zag komen.

,,Ik dacht nou is het foute boel." Hij kreeg een klap op zijn hand en moest zijn jas afgeven. Van een andere jongen werd zijn bril van zijn gezicht geslagen. De 15-jarige was dinsdag ook al mishandeld door een groep jongens.

Vast
Uiteindelijk hield de politie vrijdagavond zeven jongens uit Rijen en een Tilburger aan, in leeftijd variërend van twaalf tot achttien jaar. Zij zaten zondag rond het middaguur nog steeds vast. Dat meldt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk desgevraagd.

Waarschijnlijk dezelfde groep heeft later op de vrijdagavond op een zandpad bij de Nerhoven een andere jongen mishandeld en van zijn geld beroofd. Zaterdagavond waren er verder geen incidenten. De politie hield wel een oogje in het zeil.

In BN DeStem van maandag 10 oktober een reportage vanuit Gilze, met een uitgebreid relaas van het 15-jarige slachtoffer en zijn vrienden.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
3'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
655 stemmen