Volledig scherm
Esther Slootweg en Martijn van Voorden. © Peter van Trijen / het fotoburo

'Slaapvliegtuig' mag toch al geplaatst worden bij B&B in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Ondernemer Esther Slootweg uit Hoogerheide is opgelucht. Het Fokker-vliegtuig dat ze als extra slaapvertrek naast haar bestaande bed & breakfast wil gebruiken, mag toch al geplaatst worden voordat de benodigde bestemmingsplanprocedure volledig doorlopen is. Het toestel 'landt' eind juni naast de B&B aan de Nijverheidsstraat.

Slootweg sprak eerder in deze krant haar vrees uit in tijdnood te komen. Het vliegtuig moet namelijk met een dieplader over de braakliggende percelen aan de Gemeynte naar de B&B worden gereden. Maar die gronden zijn verkocht en verwacht wordt dat er snel begonnen wordt met de bouw.

Slootweg vreest dat die percelen volledig bebouwd zijn tegen de tijd dat de bestemmingsplanprocedure afgerond is. Dat laatste kan namelijk zomaar een jaar in beslag nemen. Dan zou het plaatsen van de Fokker over de weg niet meer mogelijk zijn.

Die angst is nu weggenomen, zegt Slootweg. "Ik heb met verschillende ambtenaren en wethouders gesproken, die zijn unaniem positief over onze plannen en voorzien geen problemen met de bestemmingswijziging." Een formele principe-uitspraak van de wethouder heeft ze hiermee niet op zak, maar Slootweg zegt dat die gesprekken voor haar 'goed genoeg waren om haar zorgen weg te nemen.'

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen