Volledig scherm
Vliegtuig wordt van de dieplader gehaald.

'Slaapvliegtuig' aangekomen bij B&B in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - „Vooruit... stop!” Via de walkie talkie hoort Piet Smedts van zijn collega’s hoe hij de bocht moet nemen. „Een stukje achteruit.”
Ontspannen zit de eigenaar van PS Aero uit Baarlo achter het stuur. Af en toe stapt hij uit om te kijken of er geen obstakels zijn. Achterop de dieplader die hij bestuurt: een Fokker F27 van 25 meter. Vlliegtuig wordt van de dieplader gehaald. pic.twitter.com/H4Ye6TErMp — Majda Ouhajji (@MajdaOuhajji) 31 augustus 2016

Hoewel hij vaker vliegtuigen vervoert, is het ook voor Smedts geen alledaagse klus. „Het lijkt allemaal soepel te gaan. Maar ik ben van tevoren twee weken bezig met de voorbereiding. Dan denk ik aan alles wat ik tegen kan komen op de route.”

Borden, lantaarnpalen en picknickbankjes die in de weg staan bijvoorbeeld. Dat was ook woensdag het geval.

Ze worden door Smedts en zijn mannen uit de grond gehaald om ruimte te maken in de bochten. Die worden heel minutieus genomen. Stukje vooruit, stukje achteruit, en weer een stukje vooruit. Over de twee kilometer vanaf het wokrestaurant aan de Antwerpsestraatweg naar de bed & breakfast Domaine Haute Bruyere aan de Nijverheidsstraat doet hij ongeveer een uur.

„Onderweg naar Hoogerheide ben ik twee keer aangehouden door inwoners”, vertelt Smedts lachend. „Ze zeiden dat ik verkeerd zat en dat ik naar Aviolanda moest.”

Een vliegtuig door je dorp, dat gebeurt niet dagelijks. Het vervoer trok woensdag dan ook heel wat bekijks. Langs de weg stonden mensen al lang voor de dieplader vertrok, te wachten. 

Lees donderdag meer in BN DeStem

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

Volledig scherm
Esther Slootweg en Martijn van Voorden. © Peter van Trijen / het fotoburo
Volledig scherm
De Fokker F27
Volledig scherm
Fokker F27 Maritime. Foto ter illustratie. © ANP

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1121 stemmen