Volledig scherm
© Thinkstock

SKW's 'met pijn in het hart' akkoord met bezuiniging 35.000

RUCPEHN - De vijf SKW's van de gemeente Rucphen gaan met pijn in hart akkoord met de bezuiniging van 35.000. De inzet van de succesvolle handtekeningenactie was: weg met de aangekondigde korting van 100.000 euro.

Maar dat was voor de gemeente onbespreekbaar, zegt Adrie van Ginneken, voorzitter van SKW Sprundel. "We zijn uiteindelijk akkoord gegaan met de korting van 35 mille, maar onder de strikte voorwaarde 'tot hier en nooit meer verder'. Het water staat ons al jaren aan de lippen, terwijl wij de komende jaren juist een hele belangrijke rol hebben."

Van Ginneken doelt daarmee op de Wet maatschappelijke ondersteuning, die uitgaat van grote onderlinge hulpvaardigheid van burgers. "Mensen moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen en zijn op elkaar aangewezen voor hulp. De SKW's vervullen een spilfunctie in de maatschappij als het gaat om ontmoeting."

De SKW's willen na de grote vakantie meepraten over een herijking van hun taken op terrein van sociale zorg en welzijn.

Wethouder Martien de Bruijn staat open voor gesprekken. "Dat SKW een spilfunctie krijgt, kan ik niet toezeggen. We werken nog aan de nota sociaal domein."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
847 stemmen