Volledig scherm
Dit gedeelte van de Sint Janstraat krijgt in de richting van de Bredasebaan als eerste nieuwe riolering en nieuwe bestrating. De gemeente verwacht daarmee nog dit jaar te kunnen beginnen. foto gerard van offeren/pix4profs

Sint Janstraat in Sprundel wordt helemaal vernieuwd

SPRUNDEL - Nog dit jaar verwacht de gemeente Rucphen te kunnen starten met aanpassingen die de Sprundelse Sint Janstraat veiliger moeten maken. De herinrichting van de lange straat tussen de Bredase- en Rucphensebaan is een onderdeel van de centrumplannen.

Het werk gebeurt in twee fases. Als eerste is het gedeelte tussen de Bredasebaan en Hertogstraat aan de beurt. In de loop van volgend jaar volgt het resterende stuk tot aan de rotonde. Vanaf dat punt gaat de weg over in Rucphensebaan.

Bij de werkzaamheden wordt ook vervanging van de riolering in de Sint Janstraat meegenomen. Om wateroverlast te voorkomen, is het noodzakelijk dat er grotere buizen de grond ingaan. Alleen al die klus kost de gemeente zo'n 350.000 euro.

Het nieuwe wegdek krijgt donkergrijze straatstenen. Ook de stoepen worden vernieuwd. Met rode stenen worden er suggestiestroken aangebracht in de bestrating.

Tussen de stoep en straat komen bredere trottoirbanden en worden de parkeervakken vernieuwd. Verder worden een aantal bomen vervangen en komt er nieuwe straatverlichting.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
626 stemmen