Volledig scherm
Marian van der Klooster hoopt de Omloop binnen 24 uur te voltooien. Chris van Klinken/pix4profs

Sint Annalandse loopt 110 kilometer voor zeldzame ziekte

SINT ANNALAND - Als ze dan toch 110 kilometer gaat lopen, dan kan ze er net zo goed een goed doel aan koppelen, dacht Marian van der Klooster uit Sint Annaland.

Welke goede zaak, daar hoefde ze niet lang over na te denken. "Er zijn zoveel goede doelen. Maar ik moest denken aan het dochtertje van een collega. Zij heeft een zeldzame ziekte, waar bijna niemand van heeft gehoord. Zo sla ik meerdere vliegen in een klap."

En dus loopt Van der Klooster vanavond de Omloop van Goeree-Overflakkee voor het Pura Syndrome. Dat is een aandoening die pas sinds 2014 bekend is. Het kan onder andere leiden tot een ontwikkelingsstoornis, leerproblemen en epilepsie-achtige bewegingen.

Van der Klooster, die werkzaam is bij de Vossemeren in Nieuw-Vossemeer, heeft vervolgens collega's en bedrijven in de buurt gevraagd om te doneren. Ook haar werkgever, tanteLouise, sponsort haar. "Ik denk dat ik nu rond de 1.500 euro heb, maar er komt nog van alles binnen. Aan het einde van de maand ga ik pas echt tellen hoeveel ik heb."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 19 augustus

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
619 stemmen