Volledig scherm

‘Singelloop Breda is (nog) niet te koop’

BREDA - Met bijna 18.000 deelnemers loopt de Singelloop zich nadrukkelijk in de kijker bij grote organisatiebureaus. Een aanbod van het Belgische Golazo werd al vriendelijk afgewezen. ‘Wij kunnen het nog prima zelf organiseren.’

Golazobaas Bob Verbeek polste de Singelloop anderhalf jaar geleden. Het was volgens Singelloop-bestuurslid en - gezicht Frans Jacobs een vriendelijk gesprek, waarin de Bredanaars lieten weten niet te voelen voor de verkoop van hun evenement. „En dat is nog altijd zo”, zegt Jacobs aan de vooravond van de 31ste editie van de Amgen Singelloop. „We hebben een sterk bestuur en we vinden dat deze wedstrijd nog prima zelf kunnen organiseren.”

Daarmee wil Jacobs bedrijven als Golazo niet wegzetten als jakhalzen in de wereld van de grote loopevenementen. „Ze spelen zeker geen landje pik. Ik kan me voorstellen dat andere het wel interessant vinden om met hen in zee te gaan. Sterker nog, wij zijn nog zo’n beetje de enige die het op dit niveau doen met alleen maar vrijwilligers en oud-papier.”

Golaza heeft ondertussen 33 Nederlandse loopevenementen met in totaal 280.000 deelnemers aangekocht. „Wij zijn begonnen met topsport en groeien meer en meer in de richting van de breedtesport”, zegt De Veer. De wet van de grote getallen maakt de Golazo-formule volgens hem mede tot een succes.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
900 stemmen