Volledig scherm
In de oude voetbalkantine in Dinteloord komt een sportschool: Fit Village. Sietske Baartmans is druk bezig met de inrichting ervan, 10 september is de opening. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Sietske Baartmans van Fit Village in Dinteloord: 'Wil dat mensen zich op gemak voelen'

DINTELOORD - Een fitnesscentrum is voor velen een fijne plek, maar anderen zijn er minder positief over. Ze hebben bijvoorbeeld een 'bekeken' gevoel of hebben last van de continu bezette toestellen. Voor die laatste groep mensen bestaat Fit Village, die na een flinke verbouwing van vier maanden op 10 september haar deuren opent.

"Ik heb gekeken naar de knelpunten die mensen zien bij andere sportscholen, om vervolgens te bedenken hoe ik me daar in kan onderscheiden", zegt de 24-jarige oprichter Sietske Baartmans. "Zo kwam ik bij het concept Milon Cirkel."

Bij dit van oorsprong Duitse concept zitten alle toestellen in een cirkel en duurt een training 35 minuten. Doordat iedereen hetzelfde rondje afgaat, heb je niet het probleem dat je tussendoor moet wachten tot een plek vrijkomt.

Hoewel er maar twaalf toestellen staan, is het volgens Baartmans onmogelijk dat je moet wachten voor je kan beginnen. "Ik heb gekeken bij andere Milon Cirkels en daar is dat nooit een probleem. Niet iedereen begint namelijk om dezelfde tijd aan een cirkel, dus als er tien mensen over de loop van een half uur komen is dat niet zo'n probleem. Pas als je zo'n 450 leden hebt kan dat een probleem zijn, maar dan plaats ik gewoon extra apparaten."

Baartmans streeft ernaar dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij Fit Village. "Iedereen is welkom en bezoekers hoeven zich niet te schamen als ze nog niet in topconditie zijn. Ik wil dat mensen zich hier op gemak voelen. Daarom heb ik gezorgd voor een huiselijke sfeer, zodat iedereen zich hier meteen thuis voelt."

Baartmans gaat de andere ruimtes in het voormalige gebouw van RKSV Divo onderverhuren aan andere partijen. Daar is inmiddels eentje van bekend, zo opent Axis Fysiotherapie op 10 september een nieuwe vestiging in het pand.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
367 stemmen