Volledig scherm
Foto: ANP

Shredder zorgt voor overlast in Bredase wijk Tuinzigt

BREDA - Bewoners van Tuinzigt klagen over geluidsoverlast van Stolwerk Metaal, maar vinden geen gehoor bij de gemeente Breda. 'We laten het er niet bij zitten.'

Is er sprake geweest van handjeklap? Een deal tussen Stolwerk Metaal en de gemeente Breda waar de bewoners van de nabijgelegen wijk Tuinzigt de dupe van zijn? "Je kunt niks bewijzen, maar het is allemaal wel heel vreemd wat er gebeurt'', verzucht Ruud Looijmans uit de Elsstraat, hemelsbreed slechts een paar honderd meter van de sloper vandaan wonend. "Nee hoor", reageert een gemeentewoordvoerder. "Niks aan de hand."

Wat is er aan de hand? Sinds vorig jaar klagen bewoners uit de wijk over geluidsoverlast door Stolwerk. Het lawaai wordt veroorzaakt door de shredder op het terrein. Als de wind uit het noordoosten komt, klagen bewoners over 'een snerpend geluid' als het ijzer in de shredder met grof geweld word bewerkt.

De bewoners, onder aanvoering van Looijmans, vinden het vreemd dat zo dicht bij een woonwijk het bedrijf een shredder mag gebruiken. Looijmans: ,,Volgens ons mag dat niet. Maar hier dus wel. En wij hebben het idee dat dat iets te maken heeft met wat er een jaar eerder is gebeurd."

De bewoner doelt op een afspraak die Stolwerk en toenmalig wethouder Bob Bergkamp in 2014 met elkaar maakten. Het bedrijf maakte destijds bezwaar tegen het plan van een projectontwikkelaar om aan de Rat Verleghstraat een grote studentenflat te bouwen. Een plan dat door het college van burgemeester en wethouders omarmd werd.

Lees het hele verhaal woensdag in BN DeStem. 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen