Volledig scherm
© ANP

Sergeant eerste klasse van commando's (35) omgekomen bij schietoefening in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Tijdens een militaire oefening op de politieacademie in Ossendrecht is dinsdagochtend een 35-jarige militair van het Korps Commandotroepen door een schietincident om het leven gekomen. 

Het gaat om een sergeant der eerste klasse. Zijn familie is inmiddels geïnformeerd. 

Op het grote oefenterrein in Ossendrecht ligt, als onderdeel van de Politieacademie, de School voor voor Gevaar en Crisisbeheersing. Hier trainen niet alleen eenheden van de politie, maar ook eenheden van defensie.

In de bossen bij het PIOG liggen trainingsfaciliteiten waaronder diverse schietbanen, zowel binnen als buiten. Er ligt zelfs een heus treinstation met diverse treinstellen en allerlei losstaande panden die de werkelijkheid waaronder politie en defensie-eenheden moeten werken zo waarheidsgetrouw mogelijk nabootsen.

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de oorzaak van het incident. De marechaussee wil verder geen informatie geven. De militair is, aldus een woordvoerder van de Marechausse, echter niet afkomstig van het onderdeel van het Korps Mariniers dat dinsdagochtend bij de Bergse diepsluis en in Ossendrecht een eindoefening had en waar deze krant een reportage over heeft.

„Die zaken staan los van elkaar”, aldus de woordvoerder. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Vliegveld Lelystad is keihard nodig om Schiphol te ontlasten

Vliegveld Lelystad is keihard nodig om Schiphol te ontlasten

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
17 stemmen