Volledig scherm
© Jeroen Stuve

'Select groepje piloten overtrad regels Breda Airport'

BOSSCHENHOOFD - Diverse piloten hebben de afgelopen jaren een loopje genomen met de regels van Breda International Airport, ook wel Seppe genoemd. Dat meldt Omroep Brabant die documenten van de luchtvaartpolitie in handen heeft.

De processen-verbaalzijn opgesteld tussen 2010 en 2015. Omroep Brabant concludeert datdie een beeld van 'amateurisme en gebrekkig risicobesef' bij een select groepje piloten schetsen. "Zo verwarde een vlieger de hendel van zijn reclamesleep met die van de brandstoftoevoer en besloot een ander om handmatig zijn vliegtuig te starten door uit te stappen en een zwaai te geven aan zijn propeller", aldus de omroep.

Verder waren er 21 bijna-botsingen in het zogeheten circuit-gebied. In 6 gevallen zouden er regels zijn overtreden. Ook was er een piloot die zijn eigen vliegtuig keurde na een botsing met een auto.

In een van de processen-verbaal staat volgens Omroep Brabant dat een piloot een verkeerde richting koosbij het landen.Een luchthavenmedewerker zoudaarop tegen een inspecteur van de politie hebben gezegd: “Gelukkig dat je hier bent en dit nu ook eens ziet. Dit gebeurt dus veel vaker en men heeft maling aan de procedures en aan ons!”

Maar volgens Charles-Jacobs, directeur van het vliegveld, komt dit echter niet veel voor. "Eén keer is natuurlijk al te veel, en we spreken mensen er wel op aan. Maar de verantwoordelijkheid ligt wel bij de vlieger zelf.”

De afgelopen jaren waren er diverse incidenten bij het vliegveld. In september crashte een vliegtuigje tijdens de landing en in mei 2015 maakte een vliegtuigje een noodlanding bij Etten-Leur.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
394 stemmen