Volledig scherm
Nu de erotische club weer open mag, is de leiding druk op zoek naar personeel. © Ron Magielse / Pix4Profs

Sekshuis Reeperbahn in Breda houdt donderdag open huis

BREDA - Club Reeperbahn, het bordeel aan de Belcrumweg dat na een lange juridische strijd met de gemeente Breda weer open mag, houdt donderdag open huis.

"Iedereen die belangstelling heeft om ons bedrijf eens van binnen te zien, is tussen 17.00 en 19.00 uur welkom om een kijkje te nemen en vanaf 19.00 uur zijn we open", vertelt Hannah Reina die de club gaat runnen.

Donderdag is het ook de dag dat de club, na ruim 2,5 jaar gesloten te zijn geweest, voor het eerst weer open is. De seksclub werd eind 2013 op last van de burgemeester gesloten omdat twee meisjes bij een controle hun werkvergunning niet konden laten zien.

Hannah Reina, echtgenote van toenmalig exploitant Juan-Carlos Reina, probeerde de zaak daarna op haar naam te laten zetten om het bordeel weer te kunnen openen. De gemeente weigerde, waarna ze naar de rechter stapte. Die gaf haar gelijk.

Bij de Raad van State loopt nog een rechtszaak waarin de rechtsgeldigheid van de sluiting eind 2013 door de rechters tegen het licht wordt gehouden. De uitspraak in die zaak wordt medio deze maand verwacht.

De nachtburgemeester van Breda, Ralph Behouden, zal om 17.00 uur de officiele (her)opening van Club Reeperbahn voor zijn rekening nemen door een lintje door te knippen.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
213 stemmen