Volledig scherm
© Ramon Mangold/het fotoburo

Seksclub in Breda mogelijk volgende week weer open

BREDA - De 2,5 jaar geleden gesloten seksclub Club Reeperbahn aan de Belcrumweg in Breda gaat mogelijk volgende week alweer open. Het bordeel heeft een nieuwe exploitatievergunning gekregen van de gemeente Breda. Het gevolg van de in juli door de gemeente Breda verloren rechtszaak tegen de club. De rechter oordeelde vorige maand dat de gemeente Hanene Beyd, echtgenote van de Club Reeperbahn-eigenaar Juan Carlos Reina geen nieuwe vergunning voor de club had mogen weigeren.

Die vergunning is nu alsnog afgegeven. „Eindelijk gerechtigheid. Het bestaat nog”, verzucht Beyd die het liefste morgen alweer open zou willen. ,,In ieder geval zo snel mogelijk. Wellicht wordt het volgende week.'' Beyd liet in 2014 de club op haar naam liet zetten en vroeg de gemeente om een vergunning. Die werd keer op keer geweigerd omdat de gemeente vermoedde dat niet zij, maar haar echtgenote in werkelijkheid het bordeel zou blijven runnen.

Zelf runnen
De rechter maakte korte metten met dat vermoeden en stelde dat daar geen enkel bewijs voor kon worden geleverd. De gemeente heeft zich bij dat oordeel neergelegd en de vergunning alsnog verstrekt. Van de mogelijkheid in hoger beroep te gaan, wordt afgezien.„Ik ga de club ook echt zelf runnen”, zegt Beyd. 

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen