Volledig scherm
De politie bij het huis in Sint Willebrord. © Hessel de Ree

Sectie moet doodsoorzaak Willebrordse zakenman Nol van Peer (70) uitwijzen

SINT WILLEBRORD -Sectie moet vrijdag uitwijzen waardoor de 70-jarige zakenman Nol van Peer uit Sint Willebrord om het leven is gekomen. De politie kan een misdrijf nog steeds niet uitsluiten, maar datzelfde geldt volgens haar ook voor een ongeval als doodsoorzaak of natuurlijk sterven.

Het lichaam van Van Peer, aandeelhouder van NAC, werd woensdagmorgen aangetroffen in zijn woning aan de Rossinistraat.

Een overbuurman had de bewoner dinsdagavond om elf uur nog in leven gezien. „Hij deed toen de verlichting in huis uit. Een half uurtje daarvoor was zijn vriendin vertrokken.” De getuige zegt dat hij een paar uur later, rond half een 'snachts, twee doffe klappen ‘uit de richting van de woning’ heeft gehoord. „Toen ik de volgende morgen rond half twaalf de ambulances de straat in zag rijden, heb ik dat aan de politie gemeld”, zegt de getuige.

Of de ‘klappen’ iets met het overlijden te maken hebben, is niet duidelijk. De politie vertelt daar niets over. Zij kan formeel ook de identiteit van de dode man nog niet bevestigen.

'Nette en succesvolle zakenman'
Forensisch specialisten van de politie zijn woensdag en donderdagmorgen volop bezig geweest met sporenonderzoek in de semibungalow. Als sprake is van een misdrijf, begrijpen bekenden niet wat het motief zou kunnen zijn. „Nol was een nette en succesvolle zakenman, eigenaar van een inpakbedrijf in Etten-Leur dat zijn zoon nu leidt. Hij leefde goed, hield van een borrel, maakte mooie vakanties. Zijn vrouw is gestorven en hij had al een paar jaar een vriendin.”

Café De Toffe Peer
Een bekende zegt dat twee jaar geleden is ingebroken in de woning van het slachtoffer. Onbekende zouden toen hebben geprobeerd een kluis in de woning open te breken.Drie jaar geleden werd brand gesticht in café De Toffe Peer aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord, eigendom van de familie. De zaak brandde volledig af en is niet meer herbouwd. De zoon sprak destijds van een ‘pure en gerichte aanslag’. Het motief is altijd onduidelijk gebleven. De politie heeft geen daders kunnen vinden

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1047 stemmen