Volledig scherm
© Thinkstock

Scooterrijder met hoge snelheid over Bergse weekmarkt: verdacht van poging tot doodslag

BERGEN OP ZOOM - Een 21-jarige Bergenaar is donderdagmiddag aangehouden, omdat hij met zijn scooter op zeer hoge snelheid over de weekmarkt reed. Eén man was gewond geraakt toen hij probeerde de verdachte te stoppen. 

Rond 15.45 uur viel het een motoragent op dat de jongen met hoge snelheid door de Kastanjelaan op de agent af reed. De agent zette de achtervolging in. Alleen was de verdachte niet van plan om in handen van de politie te vallen en deed er van alles aan om dit te voorkomen.

Roekeloos reed hij tegen het verkeer in, over stoepen en fietspaden. Een andere motoragent probeerde hem de pas af te snijden nadat hij dwars door het Anton van Duinkerkenpark was gereden. De verdachte reed net zo snel door en de motoragent kon hem nog maar net ontwijken. 

Weekmarkt
De twee motoragenten zetten de achtervolging voort met de sirenes aan. De scooterrijder reed hard door richting de Stationsstraat waar op dat moment de weekmarkt bezig was. Zonder omkijken scheurde hij de markt op. Voor de agenten was het te gevaarlijk om door te rijden en zij stopten de achtervolging. 

Aanrijding
Een man op de markt probeerde de verdachte te stoppen, maar werd vervolgens aangereden. Hij raakte gewond. De jongen viel van zijn scooter en werd vastgegrepen door omstanders. Hij wist zich los te rukken en zette het op een lopen. Ondertussen probeerde hij zijn achtervolgers af te schudden door fietsen voor hun voeten te gooien. 

Poging tot doodslag
De snelheidsduivel werd uiteindelijk in de Keizerstraat in de boeien geslagen. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Breda en zit nog vast. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. 

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

Like BN DeStem op Facebook

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen