Volledig scherm
© Thinkstock

Schuurdak biedt plaats aan 650 zonnepanelen

HANK/DUSSEN - 'Energie van de boer' is een project dat binnenkort van start gaat in Hank. Dankzij Justin Leemans, akkerbouwer in Hank, die het dak van zijn schuur beschikbaar heeft gesteld voor het plaatsen van 650 zonnepanelen.

Inwoners van Almkerk, Dussen, Hank, Nieuwendijk en Werkendam kunnen één of meer van die panelen kopen om zo gebruik te kunnen maken van groene stroom.

De panelen worden geleverd door het Duurzaaam Energie coöperatief Altena Biesbosch (DEcAB) en kosten 330 euro per stuk. Maar mocht het stormlopen en een 100 procent deelname wordt gerealiseerd kan de prijs nog zakken.

DEcAB is nu druk op zoek naar belangstellenden die in willen haken. Het zou vooral gaan om mensen die zich óf verzetten tegen de manier waarop de energiereuzen zich manifesteren óf een bijdrage willen leveren aan de verbetering van het klimaat maar zelf geen ruimte op hun dak hebben om er zonnepanelen op te laten plaatsen.

De organisatie heeft in principe plaats voor 70 belangstellenden. Deelnemers kunnen als ze willen één paneel aanschaffen maar ook meer. Om zo veel mogelijk mensen een kans te geven is er een maximum van 10 vastgesteld.

Inwoners die belangstelling hebben, kunnen met vragen terecht op de Energiemarkt die op 10 november wordt gehouden. Dat gebeurt op golfpark Almkreek in Almkerk van 19.30 tot 22 uur.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
37 stemmen