Volledig scherm
sluitingskoers wielwedstrijd . peter van trijen/pix4profs

Schuifelen langs de Sluitingskoers in Putte

PUTTE - Het was bij en over de grens bij Putte weer schuifelen tijdens de Sluitingskoers, hoewel de rechtstreekse uitzending op televisie toch minder volk dan andere jaren op de been leek te brengen.

Bij Jan Ketelaars in de etage staan de zijden bloemen, gedenkstenen en andere begrafenisartikelen stil te zijn. Een vreemd contrast met het lawaai van de koers en de geuren van karakollen en kippenbouten, schuin aan de overkant.

Maar het hoort ook bij deze dag. De Sluitingskoers gaat ook over naar beneden dwarrelende bladeren op de Putseweg, het afscheid van glanzend gesoigneerde wielerbenen en het heerlijk en onbekommerd zingen van de bandjes.

Dinsdag ging het ook over afscheid nemende coureurs, Johnny Hoogerland in de eerste plaats. De familie Tichem uit Tholen was vooral hem gekomen. Brian van Goethem zit vooraan in de kopgroep, laten ze weten. Da's ook een Zeeuw. Maar Johnny, dat is toch een ander paar mouwen.

Trouwens, Britt de Grave is hun favoriet. De kleindochter die dit jaar al Parijs-Roubaix in haar leeftijdscategorie won. Nu houden ze Johnny in de gaten. ,,Hij zit achteraan in de groep.''

Het zijn vaste bezoekers van de Sluitingskoers, de Tichempjes. Ze hebben de finishstraat al een paar keer op en af gelopen.

,,Bijna tot in Frankrijk toe."

Lees woensdag het hele verhaal in BN DeStem.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
517 stemmen