Volledig scherm
© Thinkstock

Schoppende PCP’er (23) ging al eerder de fout in

BREDA - Tegen de PCP-speler die in voorarrest zit omdat hij vorige maand een voetballer van Chaam tegen het hoofd zou hebben geschopt, loopt nóg een mishandelingszaak. Dat meldt zijn advocaat Lars Langenberg. Het voorarrest van de man werd met zestig dagen verlengd, vanwege de vrees voor herhaling.

De 23-jarige man wordt ervan verdacht een man te hebben geslagen die zijn vriendin zou hebben bedreigd. Dat incident speelde zich af rond carnaval. Op 17 april ging hij weer over de schreef tijdens een voetbalwedstrijd in en tegen Chaam. De PCP-speler wordt ervan verdacht een tegenstander die op de grond lag tegen het hoofd te hebben geschopt en een andere speler met de vuist te hebben geslagen. Daarop deden beide spelers aangifte.

De man zat aanvankelijk veertien dagen in hechtenis, maar vanwege recidivegevaar is besloten die termijn te verlengen. „Daar schrok hij wel even van”, zegt Langenberg. „Maar verder is hij rustig onder de situatie.”

Een verzoek om de man voorlopig vrij te laten, werd eerder afgewezen, omdat er weinig grond toe was: hij studeert niet en is werkloos. Wel heeft hij nu beroep aangetekend tegen de verdenking.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
560 stemmen